Eetbare tuin-edible garden: Carissa grandiflora - Natalpruim

CARGRA01
€15,95
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • Verzending binnen:3 tot 5 werkdagen
Carissa grandiflora of Natalpruim is een wintergroene plant, bloeit met witte geurende bloemen en krijgt heerlijke vruchten ...Meer informatie

Productomschrijving

Carissa grandiflora is ook bekend onder de naam Natal pruim een werkelijk heerlijke vrucht! De plant wordt in zijn herkomst gebied wel meer dan 5 meter hoog.
Deze groenblijvende langzaam groeiende natalpruim is een zeer geschikte kuipplant en kan prima gesnoeid worden. 
De bladeren zijn dik glanzend en donkergroen van kleur.
De Natal pruim is droogte tolerant, voor de verzorging is matig water geven en driemaal per jaar wat bemesting (Fertilizzante Mediterraneo) geven voldoende.

In de landen van herkomst wordt de Carissa grandiflora ook in hagen gebruikt omdat deze door zijn doornen ondoordringbaar is.
Indien de Carissa grandiflora op een warme plaats staat zal ze u blijven trakteren op witte bloemen die qua afmeting (2 cm) en de heerlijke geur heel erg overéén komen met de geur van jasmijn.

Tijdens de bloei maakt de natal pruim vruchten aan die in aanvang groen van kleur zijn. Indien ze rijp zijn hebben de vruchten een doorsnede van circa 4-5 cm en zijn rood van kleur. Aangroei van vruchten en de bloei van de heerlijke bloesem gaan gelijktijdig gedurende de gehele zomer.
De smaak lijkt op een mix van cranberry's en hele zoete pruim en kan zo gegeten worden. Echter de vrucht wordt ook in sauzen, gelei en ijs gebruikt. Het vruchtvlees lijkt op een rood kleurige pulp.

Wij verkopen uitsluitend planten van geselecteerde variëteiten van goede kwaliteit en grote vruchten.
Ook is de Carissa grandiflora een zeer geliefde plant bij bonsai liefhebbers, mede om zijn langzame groei en natuurlijk om zijn bloei en bijzondere vruchten.
Ook verdraagt de natal pruim zware snoei zonder problemen.
De Carissa grandiflora verdraagt lichte vorst, wanneer deze zwaar aangetast is door de vorst maakt ze in het voorjaar weer nieuwe scheuten aan vanuit de grond. Tot zone 9 is de plant te houden in de volle grond. Echter ons advies is zone 10b, gewoon als kuipplant houden en vorstvrij overwinteren.
Winterhardheid zone 10b (+2ºC).

Specificaties

 • Minimale temperatuur:+2ºC
 • Standplaats:Zonnig, half schaduw
 • Grondsoort:Geen speciale eisen
 • Waterbehoefte:Licht vochtig
 • Vollegrond:Nee
 • Kuipplant:Ja
 • Bloeiperiode:6-9
 • Herkomst:Zuid Afrika, Californië
 • Groeisnelheid:Redelijk langzaam
 • Maximale planthoogte:150/200 cm (goed te snoeien)

Video

Reviews

Peter Geplaatst op 4 September 2017 at 13:32

Zeer mooie pland groeid goed geeft veel bloemen.

Maar helaas geen vruchten. Heb hem buiten in een pot staan

Cuppens greta Geplaatst op 30 September 2016 at 17:58

Een prachtige terrasplant. Heb er eentje in april mee gebracht van Madrid die er kweekt. Heel devzomer en nu nog bloemen en veel vruchten. Wacht nu dat ze kleuren om op te eten. Weet niet of is ze koel moet zetten in de winter of in de huiskamer! Iemand raad...In september terug geweest en voor dochter en zoon eentje mee gebracht

Hans van K. Geplaatst op 24 December 2014 at 13:50

Gewelige plant, heb deze zomer zeer veel vruchten geoogst. Smaken heerlijk en de geur van de bloesem is ook een aanrader

yves Geplaatst op 16 Juli 2014 at 07:17

Staat in de kas geeft continu bloemen en af en toe een vrucht.

zeer dankbare plant

4.5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen Uw review toevoegen