Over ons

ALLES VOOR EEN MEDITERRANE TUIN
Palma Verde is onderdeel van Palma Verde Exoten V.O.F. en gevestigd in het plaatsje Melderslo (Limburg). Wij leveren online sinds 2005 alles voor uw tropische tuin, exotische tuin, mediterrane tuin, moorse tuin, mexicaansetuin, of japanse tuin.
Ieder jaar doen we ons best om het assortiment steeds verder uit te breiden met de meest bijzondere planten. Vaak zijn de planten zo bijzonder dat ze helaas ook maar zeer beperkt leverbaar zijn.  Het is dan vaak ook maar de vraag of we ze nog ooit weer aan het assortiment kunnen toevoegen.
Op onze website vindt u welke exotische planten verkrijgbaar zijn voor verkoop inclusief uitgebreide beschrijvingen.
U krijgt van ons duidelijk advies m.b.t. de verzorging van de door u aangekochte planten zodat u er lang van mag genieten.

TROPISCHE EN EXOTISCHE PLANTEN
Diverse winterharde bananen zoals Musa basjoo, Musa sikkimensis, gembers (Alpinia zerumbet) en diverse Hedychium soorten.
Zoekt u een heerlijk geurende Arabische jasmijn (Jasminum sambac) of een Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)?
Wat dacht u van Braziliaanse guave (Acca sellowiana) met zijn heel bijzondere bloeiwijze en eetbare vruchten.
Of de Myrciaria cauliflora (Braziliaanse druivenboom) met geweldig lekkere en zoete vruchten die direct op de stam groeien.
Deze uit Zuid Amerika afkomstige exoot is zeer bijzonder.
Wij hebben voor u de grootste online sortering mediterrane-, en exotische planten van Nederland. 

MEDITERRANE BOMEN EN PLANTEN
Olijfbomen (Olea europaea) in alle maten tot bomen van meer dan 200 jaar oud.
Alle soorten en maten vruchtdragende citrussen zoals citroen, mandarijn, sinaasappel, grapefruit, kumquat en limoen.
Voor een mediterrane tint in uw tuin mogen de Kurkeik (Quercus suber) en de Aardbeienboom (Arbutus Unedo) niet ontbreken. 
Verder hebben wij een ruime sortering kuipplanten zoals tropische-, subtropische vruchtdragende planten.
Voor mango, sterfruit, guave, avocado, boomtomaat, papaya, witte zapote, lychee, etc. bent u bij ons aan het goede adres.
Wij leveren alles voor uw tuin/terras om deze om te toveren in een waar paradijs.

BAMBOEPLANTEN
Voor een bamboetuin zijn vele tientallen soorten bamboe verkrijgbaar.
Uit ons online assortiment kunt u een keuze maken uit woekerende en niet woekerende soorten.
Voor ons geldt de uitdaging jaarlijks nieuwe planten toe te voegen aan het reeds bestaande assortiment.

SIERGRASSEN

Voor het aanbrengen van onder andere kleuraccenten in uw tuin beschikken we over een ruim assortiment siergrassen. De uitéénlopende bladvormen en groeiwijzen maken siergras de laatste jaren tot een meer en meer gewaardeerde plant.
Ook voor het aanplanten van vakbeplanting of het gebruik als bodembedekker voldoet siergras prima.

YUCCA EN AGAVE
Voor een tuin met een mexicaanse uitstraling zijn verschillende soorten winterharde yucca's en agaven leverbaar. 
Deze zijn ook zeer geschikt om als kuipplant te houden omdat ze in de regel erg langzaam groeien. Tevens zijn dit soort planten zeer droogte tolerant.

PALMBOMEN
Ieder jaar hebben wij een ruime voorraad winterharde palmbomen en doorlopend keuze uit verschillende soorten palmen.
Wij hebben diverse jaren ervaring in het kweken van exoten en palmbomen. Onze palmen zijn volledig geacclimatiseerd omdat wij uitsluitend palmbomen betrekken uit streken waar de winters in de regel ook vrij fors kunnen uitpakken.
Zo komen onze palmen vooral uit Noord Italië. Een ander gedeelte is afkomstig van eigen kweek en wordt direct blootgesteld aan ons klimaat.

WINTERHARDE EETBARE TUIN EN VRUCHTEN
Afkomstig uit diverse Zuid-Europese landen tot aan Israël aan toe hebben wij geweldig mooi bloeiende en vruchtdragende exoten die voor een groot gedeelte ook nog verrassend winterhard blijken te zijn.

Zo is in onze tuin gebleken dat o.a. Diopsyros kaki (Kakiboom of Sharonfruit), Asimina triloba (Paw paw), Ficus carica "Brown Turkey" (Vijg), Eriobotrya japonica (Japanse wolmispel) en de Ziziphus jujuba (Chinese dadel) etc. redelijk tot goed winterhard zijn.

VERZENDING PAKKETTEN
Kleinere planten tot maximaal 175 cm lengte en een totaal gewicht per pakket van maximaal 30 kilogram worden door de pakketdienst geleverd.
Wij hebben geen winkel meer die te bezoeken is, alleen nog online-verkoop.