Palma Verde Exoten

Winterklaar maken tuin

Door:Palma Verde
Winterklaar maken tuin
Bescherm uw vorstgevoelige planten tegen bevriezing door ze te voorzien van winterbescherming.

WINTERBESCHERMING PLANTEN 
Niet alle planten zijn even winterhard en speciaal voor vorstgevoelige planten is het belangrijk deze tijdig te beschermen tegen bevriezing.
Voor sommige soorten is het voldoende deze van het juiste winterbeschermingsmateriaal te voorzien, andere soorten moeten mogelijk bijverwarmd worden.
Dit is afhankelijk van de plaats waar ze staan, de soort plant en de duur van een vorstperiode.

Wij leveren deze service reeds vanaf 2005 en hebben inmiddels een behoorlijke klantenkring opgebouwd waar we jaarlijks de planten van winterbescherming voorzien.
Ervaringen die we in onze eigen voorbeeld tuin hebben opgedaan met diverse planten geeft een goed beeld van de benodigde bescherming die bepaalde planten nodig hebben.

Er zijn klanten die een Washingtonia robusta al meerdere jaren in de volle grond hebben staan (vanaf 2009). Dit soort palmen verdragen weinig vorst en de grens ligt bij -3ºC voor een niet al te lange periode.
Gezien het feit dat de laatste winters niet bepaald mild waren zijn deze palmbomen ongeschonden door deze winters heen gekomen.
Dit is echt een uitdaging bij dit soort palmen, mede om het feit dat ze weinig vorst verdragen, maar ook een grote hekel hebben aan vocht (wat schimmel/rotting veroorzaakt van de groeispeer).

Vertrouw niet alleen op de plantenhoezen die verkrijgbaar zijn, dit is vaak niet afdoende voor bepaalde soorten ondanks wat beloofd wordt.
De juiste isolatie aanbrengen is één, maar ook de ventilatie is voor bijvoorbeeld palmbomen zeer belangrijk! 
Zo heeft een olijfboom in de volle grond weer een heel andere aanpak nodig.

Indien u zelf u planten wilt voorzien van winterbescherming dan kunt u ons altijd om advies vragen. De winterbeschermingsmaterialen vindt u op onze website.
Echter we kunnen het ook voor u uit handen nemen en uw planten inpakken.
Als u ons een bericht stuurt dan maken we een offerte op.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij gebruiken een cookie op onze website die noodzakelijk is voor de afhandeling van uw bestelling. Dit bericht verbergen Meer over cookies »